Sigla Aquasana - Filtre Purificatoare Apă Potabilă
Sigla Aquasana

Clorul - filtrat în proporție de 97,4% de Filtrele pentru Apă Aquasana


Clorul este printre cele mai întâlnite elemente din natură

Clorul se găsește în natură în principal sub formă de sare (clorură de sodiu) dar și săruri pe bază de potasiu, magneziu și calciu. Datorită puternicei sale tendințe de combinare clorul nu se întâlnește în stare pură. În condiții de laborator clorul pur este un gaz de culoare verde-gălbuie cu miros pătrunzător.

Este intens folosit în industrie și este principalul dezinfectant al apei potabile

Fiind un puternic oxidant este folosit ca dezinfectant în procesul de purificare al apei potabile.

Mai este utilizat la dezinfectarea apei în bazinele de înot, ca dezinfectant general și ca decolorant. Clorul este prezent în aproape toate produsele pe care le folosim: farmaceutice, plastice, agrochimice, solvenți, textile, vopsele, etc.

Proprietățile toxice ale clorului

Clorul a fost folosit ca și gaz toxic în Primul Razboi Mondial. Când este inhalat în cantități mari intră în combinație cu apa din organism și produce acidul hipocloric și acidul hidrocloric.

Rolul clorului în organismul uman

15 elemente chimice compun 99,5% din corpul uman iar clorul este al 10-lea ca și concentrație. Principala sursă de clor pentru organism este sarea de bucătărie (clorura de sodiu). Aceasta are rolul de a regla presiunea osmotică în țesuturi și celule și se află la baza sintetizării acidului clorhidric în stomac (necesar digestiei).

Clorul - primul și cel mai des folosit dezinfectant al apei

Pentru prima oară, în anul 1850 hipocloritul a fost folosit ca și dezinfectant pentru rețeaua de alimentare cu apă potabilă a Londrei în urma unei epidemii de holeră. In 1908 New Jersey și Chicago au fost primele orașe americane care au utilizat clorul pentru a furniza o apă potabilă sigură.

Clorinarea este singura metodă de dezinfectare a apei potabile care asigură o protecție continuă, pe tot parcursul sistemului de distribuție, începând de la stația de purificare până la robinetul consumatorului.

Utilizarea pe scară largă a clorului în dezinfectarea apei de băut este recunoscută drept una dintre cele mai importante realizări pentru sănătatea publică la nivel mondial.

Cantitatea de clor din apa potabilă

Cantitatea admisă de clor rezidual liber în apa de la robinet este de 0,50 mg/l.

Efectele clorului din apa potabilă - este dăunător datorită substanțelor care rezultă din combinația lui cu poluanții din apă

Referitor la efectele clorului pur din apa de băut părerile sunt împărțite. În general sursele guvernamentale îl prezintă ca fiind inofensiv dacă se găsește în limitele admise.

O parte din sursele din cercetara medicală îl prezintă ca fiind dăunător și responsabil de astm bronsic și probleme de piele (în cazul dușului). O serie de studii medicale arată că acestă substanță este responsabilă pentru scaderea feritilității și efecte neurotoxice. Clorul din apă mai este asociat și cu bolile de inimă.

Subprodușii clorului sunt acele substanțe care rezultă din reacția clorului cu materiile organice, poluanții și chiar materialele care compun sistemul de transport. Aceștia se numesc trihalometani. Atât oamenii de știinta cât și oficialitățile sunt de acord că trihalometanii sunt foarte dăunători sănătații și sunt cancerigeni.

Filtrele pentru Apă Potabilă Aquasana și Clorul

Filtrele pentru apă Aquasana sunt destinate purificării apei potabile. Eliminarea clorului și a subprodușilor acestuia este o condiție de bază și îndeplinită de aceste filtre.

Prin procesul de "filtrare selectivă", filtrele Aquasana elimină clorul, turbiditatea (impuritățile), plumbul, subprodușii clorului (trihalometanii) si poluanții (ierbicide, pesticide si solvenți industriali).

Purificatoarele pentru apă potabilă Aquasana filtreză clorul și subprodușii lui și vă oferă o apă curată cu gust bun și cu mineralele naturale intacte.


Cum filtrează clorul filtrele pentru apă Aquasana

Filtrele pentru apă Aquasana folosesc trei metode pentru purificare: filtrarea mecanică, adsorpția și schimbul de ioni. Eliminarea clorului se face prin procesul de adsorbție care practic înseamnă aderența ionilor de clor sau a compușilor acestuia la pereții microcanaliculelor filtrului.

Nu este o filtrare mecanică așa cum ne-am putea imagina ci o aderare (atragere și fixare) a ionilor poluanților de pereții microcanaliculelor filtrului.

Purificatoarele pentru apă Aquasana sunt verificate și certificate de către NSF pentru un grad de reducere a clorului de 97,4%.

Wikipedia


Despre Apa Potabilă

Cum alegem un filtru de apă?

Clorul din apă rol, efecte, eliminare

Plumbul

Filtre apă - comparație

Filtre apa - tipuri

Dedurizarea - pro și contra

Duritatea apei și pietrele la rinichi

Turbiditatea apei de la robinet

Preferințele consumatorilor (filtrare, rețea, îmbuteliată)

Subst. Organice Volatile și Trihalometanii

Consultare CE Directiva Apei

Distribuie pentru Prietenii Tăi:

Filtru de Apă pe Chiuvetă

Filtru Apă AQ-4000 pe chiuvetă la robinet

Model AQ-4000 "la Robinet"

Vezi Filtru de Apă
Sistem de Filtrare a Apei

Sistem filtrare sub chiuvetă

Model AQ-5300 "sub Chiuvetă"

Vezi Sistem Filtrare
Sistem de Filtrare a Apei la Intrarea in Casa

Sistem filtrare toata casa

Model EQ-600 "Toata Casa"

Vezi Sistem Toata Casa
Filtru Apa Robinet

Purificator apă pentru Duș

Acest site foloseste cookies conform declarației din politica de confidențialitate. Folosierea în continuare a acestui site reprezinta acceptul dumneavoastră.©Enqan 2010-2018 designed by Digidava