Sigla Aquasana - Filtre Purificatoare Apă Potabilă
Sigla Aquasana

Cum alegem un filtru de apă şi la ce trebuie să fim atenţi

Acest articol are rolul de a fi un ghid util pentru cei care doresc să achiziționeze un purificator pentru apa de la rețeaua publică.

Persistă părerea preconcepută ca apa de la rețea este foarte proastă, aceeași părere am avut și noi la începutul parteneriatului cu Aquasana. La început am fost tentați să alegem niște modele prevăzute cu prefiltrare, modele care erau utilizate în anumite zone din Africa sau din Asia. Pe parcurs am ajuns la concluzia că prefiltrarea este necesară doar la maximum 5% dintre clienții de la noi și că în general apa respectă standardele de calitate.

Atunci de ce mai sunt necesare filtrele de apă? este o întrebare care apare în mod justificat. Pentru că standaredele de calitate acceptă o anumită cantitate de contaminanți făcând un compromis între calitate și capacitatea tehnologică de a produce apă potabilă la nivelul acestor standarde.

Poză de familie cu Filtru de Apă

Filtrele purificatoare vin și eliberează apa de contaminanți, reducândui practic la zero. Cu alte cuvinte: este nevoie sa folosim filtre de apă casnice pentru că tehnologic nu este posibil să avem apă fără contaminanți.

Daca dorim să alegem un filtru (sau purificator) pentru apa de la rețea trebuie să fim atenți la următoarele aspecte:

Finețea porilor filtrului

O finețe de 0,5 microni este ideală. Acestă finețe este suficient de bună pentru a filtra eventualii paraziți care mai pot rămâne în apă și suficient de mare pentru a avea un debit bun.

Volumul mediului de filtrare

Practic se traduce prin volumul filtrelor din interior. Cu cât filtrele din interiorul aparatului au un volum mai mare atunci ele permit o filtrare mai bună atât din punct de vedere cantitativ cât și în timp.

Tehnologia folosită

Pentru apa de rețea filtrele cu carbon activ sunt cele indicate deoarece ele rețin din apă clorul, sedimentele și poluanții. Sunt filtre din acestă categorie care au posibilitatea să rețină și metale grele. Un mare avantaj este că filtrele pe bază de carbon activ nu rețin mineralele naturale: Calciu, Magneziu, etc.. Mai multe informații despre tehnologiile folosite găsiți aici.

Modelul Constructiv

Aici putem vorbi de următoarele tipuri de purificatoare: căni de filtrare, filtre apă la robinet, filtre pe chiuvetă, sub chiuvetă și purificatoare pentru toată casa. Enumererea s-a făcut în ordinea complexității și a prețurilor. Dumneavoastră, în funcție de buget, de spațiu și de posibilitățile de intervenție asupra rețelei, alegeți tipul potrivit. O descriere amănunțită a tipurilor cu avantajele și dezavantajele acestora găsiți aici.

Fiabilitatea și ușurința în folosire

Având în vedere că filtrul va fi un obiect casnic foarte des folosit este bine să fie fiabil și ergonomic. Este important să știm că produsul are o anumită vechime pe piață și bune referințe de la utilizatori. Este indicat să studiem în amănunțime descrierile tehnice, pozele sau chiar filmele care le găsim.

Să nu suprafiltreze apa

Având în vedere că apa noastră este deja tratată nu este necesar să folosim filtre bazate pe osmoză inversă (de exemplu) sau echipate cu lămpi UV. Acestea nu fac decât să ne încarce costurile de achiziționare și mai ales pe cele de exploatare fără a oferi beneficii sesizabile.

Marca

Să fie o marcă cunoscută cu un istoric bun pe piață. Astfel suntem asigurași ca sunt cât mai mulți utilizatori care sunt mulțumiți și că vom avea posibilitatea să achiziționăm în viitor filtre și piese de schimb.

Certificările

Filtrele și purificatoarele care se respectă au certificări date de organisme internaționale. Cele mai importante organisme care emit certificări sunt NSF (National Sanitation Foundation) și WQA (Water Quality Association).

Prețul

Este important să nu fie promovat de o rețea MLM, în aceste rețele prețurile sunt nejustificat de mari datorită comisioanelor care sunt distribuite pe nivelele de vânzare.

Furnizorul

Furnizorul trebuie să aibă capacitatea să ofere filtre și piese de schimb și să ofere service și garanție produselor astfel încât să ne putem bucura cât mai mult timp de investiția făcută.

Consultanță

Firma noastră oferă consultanță gratuită la tel: 0727 328 288 pentru cei care doresc să cunoască opinia unui specialist cu experiență de ani de zile în domeniul filtrării apei.


Despre Apa Potabilă

Cum alegem un filtru de apă?

Clorul din apă rol, efecte, eliminare

Plumbul

Filtre apă - comparație

Filtre apa - tipuri

Dedurizarea - pro și contra

Duritatea apei și pietrele la rinichi

Turbiditatea apei de la robinet

Preferințele consumatorilor (filtrare, rețea, îmbuteliată)

Subst. Organice Volatile și Trihalometanii

Consultare CE Directiva Apei

Distribuie pentru Prietenii Tăi:Filtru de Apă pe Chiuvetă

Filtru Apă AQ-4000 pe chiuvetă la robinet

Model AQ-4000 "la Robinet"

Vezi Filtru de Apă
Sistem de Filtrare a Apei

Sistem filtrare sub chiuvetă

Model AQ-5300 "sub Chiuvetă"

Vezi Sistem Filtrare
Sistem de Filtrare a Apei la Intrarea in Casa

Sistem filtrare toata casa

Model EQ-600 "Toata Casa"

Vezi Sistem Toata Casa
Filtru Apa Robinet

Purificator apă pentru Duș

Acest site foloseste cookies conform declarației din politica de confidențialitate. Folosierea în continuare a acestui site reprezinta acceptul dumneavoastră.©Enqan 2010-2018 designed by Digidava