Sigla Aquasana - Filtre Purificatoare Apă Potabilă
Sigla Aquasana

Apa Potabilă
Articol oferit de Filtre Apă Potabilă Aquasana

Apa Potabila - izvor


Filtre Apă Potabilă Aquasana oferă această serie de articole pentru cei interesați de filtrarea apei și în general de calitatea apei.

Apa potabilă este apa care are calitățile fizice, chimice și biologice necesare pentru a fi consumată fară riscuri imediate sau pe termen lung.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune: "bolile asociate cu contaminarea apei potabile constituie o povară majoră pentru sănătatea umană. Intervențiile pentru îmbunătățirea calității apei de băut oferă beneficii semnificative sănătății".

Reglementări referitoare la apa potabilă și utilitatea filtrelor de apă

Pe plan mondial OMS este organismul care stabilește direcția în domeniul apei (printre altele) prin editarea și revizuirea periodică a "Directivelor pentru calitatea apei potabile".

Uniunea Europeană stabilește cadrul legislativ pentru calitatea apei. Directiva 2000/60/EC a Parlamentului European și a Consiliului Europei din 23 oct. 2000 stabilește cadrul în politica apei, cunoscută și sub denumirea directiva cadru a apei, este legea de bază a apei potabile pentru țările din UE.

În România cadrul este dat de Legile 458/2002 și 311/2004.

Cadrul legislativ și standaredele stabilesc limitele maxime de contaminanti care sunt acceptați în apa potabilă. Acestea trebuie să facă un compromis între calitate și posibilitatea tehnologică de a atinge acastă calitate.

Filtrele de Apă Aquasana reduc practic la zero cantitățile de contaminanți care pot fi găsiți în apa potabilă

Sursele de apă potabilă

În general și mai ales în Romania se folosesc două surse de apă: apele de suprafață și cele subterane. În lume mai sunt utilizate: desalinizarea, reciclarea apelor uzate, apele meteorice și cele din topirea ghețarilor.

Tratarea apei

Sursa de apă potabilă - Lac de Munte


În cursul timpului, procesul de potabilizare și de control al calității acesteia a devenit tot mai complex datorită creșterii poluării și a creșterii concentrării urbane.

Principalele caracteristici care concură ca o apă să fie potabilă sunt:
•   gust și miros;
•   culoare;
•   turbiditate (solide în suspensie);
•   Ph;
•   microorganisme;
•   săruri și metale dizolvate;
•   substanțe organice dizolvate.

Procesul de tratare a apei depinde în general de sursa și calitatea acesteia și începe cu eliminărea progresivă a corpurilor (impurități, plante, vietăți) în funcție de dimensiunile lor, cele mai mari prin sitare și cele mai mici prin sedimentare și filtrare.

În continuare pot urma: oxidarea, adsorbția, stabilizarea, dedurizarea, dezactivarea și dezinfecția. În general dezinfecția se realizează prin clorinare. Scopul este distrugerea agenților patogeni: bacterii, virusi și chisturi.

Filtrele pentru apă potabilă

Clorinarea apei reduce la zero riscurile imediate prin purificarea microbiologică dar aduce în apa pe langă clor și alte substanțe care produc efecte pe termen lung.

Filtrul de apă potabilă Aquasana AQ-4000 reduce clorul, chisturile rezistente la clor și substanțele rezultate din interacțiunea clorului cu rețeaua de distribuție sau cu poluanții.

Filtrele de apă completează procesul de potabilizare a apei. Folosirea unor filtre de calitate recunoscută conform cu specificațiile producatorului îmbunatățește substanțial calitatea apei de băut și aduce un plus de economie.


Despre Apa Potabilă

Cum alegem un filtru de apă?

Clorul din apă rol, efecte, eliminare

Plumbul

Filtre apă - comparație

Filtre apa - tipuri

Dedurizarea - pro și contra

Duritatea apei și pietrele la rinichi

Turbiditatea apei de la robinet

Preferințele consumatorilor (filtrare, rețea, îmbuteliată)

Subst. Organice Volatile și Trihalometanii

Consultare CE Directiva Apei

Distribuie pentru Prietenii Tăi:

Filtru de Apă pe Chiuvetă

Filtru Apă AQ-4000 pe chiuvetă la robinet

Model AQ-4000 "la Robinet"

Vezi Filtru de Apă
Sistem de Filtrare a Apei

Sistem filtrare sub chiuvetă

Model AQ-5300 "sub Chiuvetă"

Vezi Sistem Filtrare
Sistem de Filtrare a Apei la Intrarea in Casa

Sistem filtrare toata casa

Model EQ-600 "Toata Casa"

Vezi Sistem Toata Casa
Filtru Apa Robinet

Purificator apă pentru Duș

Acest site foloseste cookies conform declarației din politica de confidențialitate. Folosierea în continuare a acestui site reprezinta acceptul dumneavoastră.©Enqan 2010-2018 designed by Digidava