Sigla Aquasana - Filtre Purificatoare Apă Potabilă
Sigla Aquasana

Substante chimice organice volatile VOCs

Acesta este o denumire generala pentru un numar mare de chimicale produse sintetic si care de cateva decenii sunt regasite in apa potabila din diverse zone. Au fost descoperite pentru prima data in America in anii '70 si in prezent sunt identificate in apa din peste 30 de state din SUA.

Substantele organice volatile ajung in apa din fumul emis de combinatele chimice, pesticidele folosite in agricultura si substanțele folosite pentru dezinfectare si curatare chimica.

Cand acestea ajung in organism, s-a demonstrat deja, pot sa provoace cancer, sa afecteze functionarea ficatului, a rinichilor si a sistemului nervos. Cand sunt inhalate sau ajung in contact cu pielea produc iritatii.

Trihalometanii

Trihalometanii sunt compusi chimici care sunt formati in urma reactiei dintre materialele organice din apa de baut si clorul adaugat ca si dezinfectant.

Practic acestia sunt niste produsi secundari datorati dezinfectarii apei potabile in retelele urbane. Cand ajung in organism acestia pot produce diverse forme de cancer, pot sa afecteze sistemul nervos si pot declansa boli de ficat sau de rinichi. S-au asociat unele avorturi sau probleme de sarcina cu existenta acestora in apa de baut.


Despre Apa Potabilă

Cum alegem un filtru de apă?

Clorul din apă rol, efecte, eliminare

Plumbul

Filtre apă - comparație

Filtre apa - tipuri

Dedurizarea - pro și contra

Duritatea apei și pietrele la rinichi

Turbiditatea apei de la robinet

Preferințele consumatorilor (filtrare, rețea, îmbuteliată)

Subst. Organice Volatile și Trihalometanii

Consultare CE Directiva Apei

Filtru Apa Robinet


Acest site foloseste cookies conform declarației din politica de confidențialitate. Folosierea în continuare a acestui site reprezinta acceptul dumneavoastră.©Enqan 2010-2018 designed by Digidava